Resultatet blev riktigt bra enligt mej, lite luftigare hade det säkert blivit om jag använt mer än 50% Manitoba och låter bullarna jäsa längre. Får testa det nästa gång.

Här är receptet på semlorna.
14 1/3 dl vetemjöl
40 g jäst
1 1/2 dl strösocker +
1 dl strösocker
5 dl gammeldags mjölk
2 ägg
150 g smör
1/2 msk mald kardemumma
20 g mald sötmandel
5 malda bittermandlar
1 ägg till pensling
Sikta mjölet. Rör ut jästen med 1 1/2 dl strösocker och den ljumma mjölken. Vispa ett av äggen och rör ner i jästen. Tillsätt hälften av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa till dubbel storlek.
Rör smöret vitt och pösigt tillsammans med 1 dl socker. Arbeta in resten av mjölet med smörblandningen och ägget i den jästa degen. Tillsätt kardemumman och mandeln.
Dela degen degen i 24 delar och forma till runda bullar. Låt bullarna jäsa övertäckta på väl smorda plåtar.
Pensla med uppvispat ägg strax innan gräddningen. Grädda semlorna i 250 grader i 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar